چند توصیه اخیر رهبری به دولتمردان درباره نخبگان و دانشگاهیان/ گفتوگو با نخبگان را هرچه میتوانید پی بگیرید
«نخبگان کشور صاحبان فکرند، صاحبان طرحند، راهنماییهای خوبی میکنند، نکات خوبی به نظرشان میرسد؛ ارتباط با نخبگان را حتماً دنبال کنید و بخشهای مختلف دنبال کنند و داشته باشند».
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز هشتم شهریور در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت، ضمن تقدیر از عملکرد دولت، در برخی بخش ها تذکراتی را بیان داشتند.
ایشان در این دیدار نکاتی را نیز پیرامون نخبگان و دانشگاهیان کشور متذکر شدند:
گفت وگو با نخبگان را هرچه می توانید پی بگیرید
نخبگان کشور صاحبان فکرند، صاحبان طرحند، راهنمایی های خوبی میکنند، نکات خوبی به نظرشان میرسد؛ ارتباط با نخبگان را حتماً دنبال کنید و بخشهای مختلف دنبال کنند و داشته باشند.
حضور در دانشگاه ها
حضور در دانشگاه ها یکی از کارهای لازم است؛ بخصوص دانشگاه ها؛ چه در میان دانشجویان، چه در میان اساتید، حضور پیدا کردن، حرف های آن ها را شنیدن و نکات لازم را به آن ها گفتن. [اینها] از خیلی چیزها مطّلع نیستند؛ بله، دانشجو است، استاد است، روشنفکر است، آگاه است، امّا خیلی از چیزها را نمیداند. همین « راهیان پیشرفت» که راه افتاده و میروند می بینند چیزهایی را، برای همه آنها چیز جالب و جدیدی است.
نخبگان بروند ببینند و از نزدیک مطّلع باشند
خب این همه کار در کشور انجام گرفته، دانشجوی ما از آن مطّلع نیست، وقتی میبیند تعجّب میکند؛ استاد هم همین جور است. بنده یک وقتی گفتم یک تور گردشگری بگذاریم برای [بازدید از] امکانات دفاعی کشور؛ حالا می خواهم عرض بکنم این گردشگری را برای همه پیشرفت های کشور بگذارید تا نخبگان بروند ببینند و از نزدیک مطّلع باشند.
این هم این مسئله که بسیار کمک میکند برای مقابله ی با ستیزه گری دشمن. یکی از نقاط ستیزه گری دشمن که به آن امید دارد دانشگاه ها است؛ حضور شما در دانشگاه این را خنثی می کند.
از خرد جمعی استفاده شود
در گفتارها، وعده ها، آماردهی های ناشی از افراد دولت، انسجام وجود داشته باشد این جور نباشد که مثلاً یک دستگاهی یک آماری بدهد، بعد فردا یک دستگاهی آن آمار را رد کند یا یک آمار متضادّی بدهد یا من باب مثال این یک وعده ای بدهد، آن یکی بگوید این وعده عملی نیست؛ بالاخره اگر عملی است یا عملی نیست، قبلاً در دولت مشخّص بشود که ببینیم وعده را بدهیم یا ندهیم. از خرد جمعی استفاده بشود، در کارها دقت بشود، تأمّل بشود و خردورزی بشود.
اگر اقدامتان اقدام سنجیده و اندیشیده ای است…
کار خودتان را بکنید. گاهی شما یک تصمیمی گرفته اید، تصمیم درستی است، یک عدّه خوششان نمی آید، جنجال می کنند؛ حالا که دیگر فضای مجازی هم هست، هزار متن در فضای مجازی تولید میکنند علیه آن اقدام شما؛ اگر اقدامتان اقدام سنجیده و اندیشیده ای است و روی فکر تصمیم گیری شده، اعتنا نکنید، کار خودتان را انجام بدهید.
کار را اندیشیده و سنجیده انجام بدهید
گاهی اوقات می خواهند یک اقدامی را تحمیل کنند بر دولت که این کار را بکنید؛ باز آنجا یک وقت می بینید در فضای مجازی مثلاً چند هزار نوشته، نامه، متن منتشر میشود برای اینکه [شما را] وادار کنند؛ اینها گروه های فشارند؛ به اینها توجّه نکنید. کار را با فکر انجام بدهید، اندیشیده و سنجیده انجام بدهید، وقتی که تصمیم گرفتید، فاذا عزمت فتوکّل علی الله؛ ) به خدا توکّل کنید، گامهایتان را محکم بردارید.
کارها را نیمه کاره رها نکنید
پیگیری را – که تأکید بنده همیشه بر پیگیری است – مجدّداً عرض میکنم؛ کارها را نیمه کاره رها نکنید. گاهی انسان یک کاری را با انگیزه ی فراوان شروع میکند، منتها یک چند قدمی که جلو رفت، انگیزه اش کم میشود؛ این درست نیست. انگیزه را حفظ کنید تا کار به آن نهایت برسد و ان شاءالله تمام بشود.
نظر دهید