معاون توسعه بنیاد ملی نخبگان:
بنیاد ملی نخبگان به دنبال تکرار تاریخی اوج علمی ایران در جهان است
فرشاد سلیمانی معاون توسعه بنیاد ملی نخبگان گفت: قصد داریم تاریخ را تکرار کنیم و همچون چند قرن پیش علوم جدیدی را در دنیا مدیریت کنیم و به همت نخبگان کشور به دوران اوج علمی خود در دنیا بازگردیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از نخبگان مبنی بر اینکه جامعه علمی و نخبگان نیازمند خیز جدیدی است، گفت: به دنبال تکرار تاریخی اوج علمی ایران در دنیا هستیم و در این راستا « مرکز آفرینشهای علمی» به زودی افتتاح میشود.
فرشاد سلیمانی با بیان اینکه دیدار نخبگان با رهبر معظم انقلاب از جمله دیدارهای مهم برای نخبگان قلمداد میشود، افزود: معظم له حتی با وجود مشکلاتی که سالهای گذشته از جمله دوران کرونا وجود داشته از دیدار با نخبگان به صورت قطعی هرسال استقبال کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه محور دیدار روز سه شنبه ۲۵ مهرماه جاری نخبگان با رهبر معظم انقلاب در حقیقت شامل سه بخش بود، یادآور شد: بخش نخست این برنامه و پیش از بیانات رهبری به صحبتهای هفت نفر از نخبگان منتخب اختصاص داشت.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان درخصوص نحوه انتخاب این هفت نفر برای سخنرانی نزد رهبر معظم انقلاب نیز اظهار داشت: امسال نخبگانی که به عنوان نمایندگان جمع زیادی از استعدادهای برتر کشور، صحبتهای خود را مطرح کردند در واقع در یک فرآیند طولانی مدت انتخاب شدند.
توجه به انعکاس تفکر و مسائل مربوط به همه جامعه نخبگانی
سلیمانی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی بنباد ملی نخبگان صحبتهای نخبگان در محضر رهبر معظم انقلاب به حوزههای مختلف اختصاص داشت، افزود: دلیل این اقدام بنیاد برای انتخاب افراد از حوزههای مختلف، انعکاس تفکر و مسائل مربوط به همه جامعه نخبگانی را و نه فقط یک قشر خاص را به دنبال داشته باشد.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، حوزه فناوری و ضرورت ورود کشور به حوزههای کوانتوم، نانوالکترونیک، هوش مصنوعی را از جمله موضوعاتی نام برد که توسط نخبگان مطرح شد و افزود: البته روز دوشنبه ۲۴ مهرماه یک روز قبل از دیدار نخبگان با حضرت آیت الله خامنه ای، رییس جمهوری در همایش ملی نخبگان نیز درخصوص پیگیری و ورود بنیاد ملی نخبگان به هوش مصنوعی تاکید ویژه کرد که البته اقداماتی نیز از قبل در این بنیاد شده است.
سلیمانی با یادآوری اینکه بخش دیگری از سخنان نخبگان به فضای پزشکی در کشور و پزشکی اسلامی، مساله سقط جنین و مسائلی از این دست اختصاص داشت، افزود: این مسئله نیز روز قبل از آن در حضور رییس جمهوری مطرح شده بود.
وی ادامه داد: نخبگان حاضر همچنین درخصوص حوزه علوم انسانی و مسائلی همچون بحثهای اقتصاد اسلامی، مدیریت اسلامی و ضرورت ورود نخبگان و شنیده شدن حرف نخبگان توسط دستگاههای مختلف اجرایی نظرات خود را به رهبر معظم انقلاب منتقل کردند.
تاسیس مرکز آفرینشهای علمی
وی با بیان اینکه بخش دوم این دیدار به بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات خاص ایشان اختصاص داشت، ادامه داد: حضرت آیت الله خامنهایدر خصوص این نظرات نخبگان فرمودند که اینها مواردی است که من همیشه تاکید داشتهامکه صحبتهای نخبگان شنیده شود و از ظرفیت آنها در دستگاههای مختلف استفاده شود و امسال هم همین تاکید را دارم.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان درخصوص این بخش از صحبتهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه، جامعه علمی و نخبگانی کشور به یک حرکت و خیز جدید احتیاج دارند و این خیز جدید باید با همراهی این دولت و همکاری مسئولان جوان در بدنه دولت و همت خود شما مجموعه نخبگان، انجام شود، نیز گفت: البته ما در بنیاد ملی نخبگان و به فراخور این فرمایشات رهبر معظم انقلاب که پیش از این نیز مطرح شده بود، یکسری اقدامات را در دوماه اخیر از جمله ورود نخبگان به علوم جدید را دنبال کردهایمکه تاسیس مرکز آفرینشهای علمی در این راستا محسوب میشود.
با کمک نخبگان به علوم نو و جدید ورود میکنیم
سلیمانی با یادآوری اینکه ایران در طول قرنهای گذشته از یک دوران درخشان علمی در حوزههای مختلف از جمله پزشکی و مهندسی برخوردار بوده است، تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که با راه اندازی مرکز آفرینشهای علمی که به زودی افتتاح میشود، با استفاده از نخبگان به علوم نو و جدید ورود کنیم، چراکه تاکنون در حوزه علمی بیشتر به جای اینکه پیشرو باشیم دنباله رو بوده ایم.
وی همچنین گفت: در واقع ما قصد داریم تاریخ را تکرار کنیم و همچون چند قرن پیش علوم جدیدی را در دنیا مدیریت کنیم مانند علم پزشکی که نزد بوعلی سینا و علم مهندسی که نزد شیخ بهایی و خواجه نصیرالدین طوسی بوده است، این اتفاق را باردیگر رقم بزنیم و به همت نخبگان کشور به دوران اوج علمی خود در دنیا بازگردیم و طبق خواسته به حق رهبری در یک حوزههاییاز علوم برتری را در دنیا بدست آوریم.
این مسوول در بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: همچنین بخشهای مهمی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان مربوط به جامعه علمی کشور و مسائل مبتلا به بود و امسال یک تاکید ویژهایکردند و اینکه ایشان هیچ موقع با رشد علمی قانع نبودهاندو همواره اظهار کردهاندکه ما باید به سمت جلو حرکت کنیم.
سلیمانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در این دیدار خطاب به جامعه علمی فرمودند که آنها باید به حوزههای مختلف ورود و یک حرکت تحول جدی بوجود آورند، افزود: در حوزه نخبگانی این مهم میتواند اتفاق بیافتد و به طور حتم این مهم از سوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در حال پیگیری است.
دایره نخبگانی کشور وسیع می شود
وی همچنین با بیان اینکه، بیشتر تمرکز و فعالیت بنیاد ملی نخبگان در طول سالهای گذشته شناسایی و حمایت از نخبگان علمی و تحصیلی بوده است، افزود: این در حالی که ایران دارای بسیاری از نخبگان در حوزههاییاز جمله مهارتی، هنری و صنایع دستی و حتی ورزشی است.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با تاکید براینکه دایره نخبگانی کشور باید وسیعتر شود افزود: یکی از برنامههای اصلی بنیاد ملی نخبگان حمایت و تربیت نخبههای سایر حوزهها در کشور است.
سخنان رهبری در توجه به حل مسئله به جای مقاله محوری فصل الخطاب بود
سلیمانی همچنین گره خوردن ارتقای اساتید دانشگاهها با تولید مقالات علمی را یکی از نقدهای جدی رهبر معظم انقلاب به جامعه علمی کشور در دیدار با نخبگان بیان کرد و تصریح کرد: این نقد بسیار مهم و در واقع یک فصل الخطاب است، مسئلهایکه سالها است در جامعه علمی کشور مشاهده میشود.
وی به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه حل مسئله باید مورد توجه قرار گیرد و تولید مقاله نباید تنها هدف باشد، افزود: مقاله در حقیقت یک محصول جانبی است و نباید به عنوان محصول نهایی در نظر گرفته شود و آنچه که مورد توجه جامعه علمی کشور است، حل مسئله است.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: رهبر معظم انقلاب نیز تاکید داشتند که حتما در ارتقای اساتید دیگر به مقاله گره نخورد و این سخنان ایشان یک فصل الخطاب برای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، وزارت بهداشت و همچنین بنیاد ملی نخبگان و سایر دستگاههای مرتبط محسوب میشود.
جامعه نخبگان همواره پشتیبان مردم مظلوم فلسطین بوده است
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه، رهبر معظم انقلاب در سخنان پایانی خود نیز صحبتهاییدر خصوص مسائل و اتفاقات روز دنیا از جمله موضوع فلسطین و غزه اختصاص داشت، افزود: این سخنان رهبری با واکنش و حمایت جمع نخبگانی حاضر مواجه شد.
سلیمانی با بیان اینکه جامعه نخبگان کشور همواره پشتیبانی خود را از مردم مظلوم فلسطین اعلام کردهاندبر توقف کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور صبح سه شنبه (۲۵ مهر ۱۴۰۲) با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
منبع: ایرنا
نظر دهید