بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1404/01/16 - 11:22
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
افشین تاکید کرد:

ارتباط بدنه فناورانه با حوزه سلامت تسهیل می‌شود/ توسعه هوش‌مصنوعی در حوزه سلامت و استفاده از همه ظرفیت‌های دانشی کشور

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه کار تحقیقاتی طرح «نظام ملی ارجاع هوشمند خدمات سلامت» چند ماهی است که کلید خورده است و یک تیم کار به ثمر رساندن ایده‌ها را در دست انجام دارد، تصریح کرد: انجام کار به صورت تدریجی خواهد بود و می‌کوشیم تا ارتباط میان بدنه فناورانه را با حوزه سلامت برقرار کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: دانش‌بنیان‌ها در حوزه سلامت از کارنامه قابل قبولی برخوردار هستند اما با این حال، داشته‌های ما هنوز کافی نیست و نیاز به تکمیل دارد. هدف ما ارتقا کیفیت محصولات دانش‌بنیان و تقویت داشته‌ها در این حوزه است.

وی ادامه داد: از شاخه‌هایی اولویت‌دار هوش‌مصنوعی در تمام دنیا، حوزه سلامت است و قابلیت‌های این حوزه و در عین حال حساسیت‌های آن در کشور ما، نظام سلامت را به یکی از گزینه‌های اساسی در موضوع هوشمندسازی تبدیل کرده‌است. از این رو، در پرداخت به این فضا، باید همزمان اجتماع، مردم و ذینفعان یعنی جامعه پزشکی را در نظر بگیریم.

معاون علمی رئیس‌جمهور، با بیان اینکه کار تحقیقاتی طرح «نظام ملی ارجاع هوشمند خدمات سلامت» چند ماهی است که کلید خورده است و یک تیم کار به ثمر رساندن ایده‌ها را در دست انجام دارد، تصریح کرد: انجام کار به صورت تدریجی خواهد بود و نقش معاونت در این برنامه تسهیلگری است و می‌کوشیم تا ارتباط بین بدنه فناورانه را با حوزه سلامت برقرار کنیم.

به گفته او، از مهم‌ترین قسمت‌ها این است که تشخیص از ابتدا در سطح یک انجام شود تا طی آن، بیماری کمتر یا حداقل تشخیص زودهنگامی داشته باشیم که هزینه کمتری را هم متحمل شویم.

افشین با بیان اینکه توسعه هوش‌مصنوعی در حوزه سلامت از سوی معاونت علمی به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار شده‌ است، تصریح کرد: هدف ما از این اقدام، استفاده از همه ظرفیت‌های دانشی کشور است تا در نهایت به برنامه‌ای (Plan) از سطح یک تا سطح سه برسیم اما واقعیت این است که ما برای اجرا ناچاریم از پیچیدگی کار بکاهیم. گزاره‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه اگر می‌خواهید یک مساله حل نشده باقی بماند و به خروجی و راه‌حل نرسد، آن را بزرگ‌تر کنید.

وی ادامه داد: از این رو، برآن شدیم تا ابتدا برنامه (Plan) را کلی ببینیم و نخست یک شهر را هدف قرار داده و همه سطوح خدمات را برای آن در نظر بگیریم اما نهایتا به این نتیجه رسیدیم که این شیوه، اثرگذاری چندانی نداشته و ما با این کار تنها برنامه را تست می‌کنیم، در ادامه به این ایده رسیدیم که برنامه را جامع ببینیم ولی در اجرا، گام به گام حرکت کنیم و سال به سال خدمات وارد شبکه کنیم و مادامی که زیرساخت آن فراهم شد، یکباره تمام خدمات در شبکه قرار بگیرد. این رویکردی است که ما در معاونت علمی در تمام حوزه‌ها در دستور کار داریم و بر این باوریم که انجام نمونه‌ای موفق، در ادامه به تکثیر آن رویه در دیگر بخش‌ها خواهد انجامید.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد:  ما در نظام ارجاع یکسری پیش نیازها داریم مثل BI (هوش تجاری) که می‌توان این بخش را مستقلا انجام داد؛ زیرا با آمدن نظام ارجاع ما به یکسری زیرساخت و هوش تجاری نیاز داریم. این بخش، پروژه کوچکی است که می‌تواند بعدها در بستر نظام ارجاع بنشیند.  

این مقام مسئول در پایان مجددا خاطرنشان کرد: در مورد نظام ارجاع نیازمند کار تحقیقاتی بیشتری هستیم تا برنامه در بیاید البته حتما در این مسیر باید گام‌هایی را تعریف کنیم تا در هر مرحله یک بخش به خروجی برسد.

شایان ذکر است، شست مشترک حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور، با محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نهم فروردین ماه در محل این وزارتخانه برگزار شد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 176327
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید