سفر به گیلان/ زمینه برای توسعه زیستبوم دانشبنیان استان فراهم شد
رئیس بنیاد ملی نخبگان با حضور در استان گیلان، ضمن بازدید از شرکتهای دانشبنیان، خانههای خلاق و نوآوری و شرکتهای صنایع خلاق، در جریان توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ هم راستا با تحقق شعار سال و با هدف توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان وارد استان گیلان شد تا ضمن بازدید از دستاوردهای دانش بنیان و خلاق، چند زیرساخت فعال در حوزه دانش بنیان و خلاق را بازدید کند.
بازدید از شرکت های دانش بنیان صنعت خودرو
رئیس بنیاد ملی نخبگان با حضور در شهر صنعتی رشت، از شرکت های دانش بنیان فعال در ساخت قطعات خودرویی بازدید کرد.
شرکت دانش بنیان فرآوری و ساخت قطعات خودروی ایران نخستین مقصد ستاری در این سفر یک روزه بود. این شرکت دانش بنیان، در زمینه ساخت و تولید انواع کمک فنرهای خودروهای سنگین و نیمه سنگین و موتور سیکلت فعالیت می کند.
ستاری همچنین با حضور در شرکت دانش بنیان پایا کلاچ، از توانمندی و دستاوردهای فعالان این شرکت دانش بنیان در ساخت دیسک و صفحه کلاچ خودرو بازدید کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین با حضور در شهر صنعتی رشت از یک شرکت فعال و توانمند در حوزه زیست فناوری پارس نیز بازدید می کند. شرکت دانش بنیان زیست فراورد پارس در زمینه تجهیزات پزشکی، کیت های تشخیصی و آزمایش های سلولی، مولکولی و زیستی فعالیت می کند و از محصولات دانش بنیان آن می توان به انواع رنگهای رومانوفسکی، معرفهای تشخیص هلیکوباکترپیلوری اشاره کرد.
بازدید از دستاوردهای خانه خلاق و نوآوری گیلان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین با حضور در خانه خلاق و نوآوری گیلان از دستاوردهای شرکت ها و تیم های خلاق مستقر در این خانه خلاق و نوآوری بازدید کرد. خانه خلاق و نوآوری گیلان با متراژ ۹۰۰ متر مربع، ۱۸ شرکت و تیم که از این تعداد ۶ شرکت دانش بنیان، ۵ شرکت خلاق، ۲ هسته فناور و ۴ شرکت فناور هستند که روی تمام زمینه های تعریف شده صنایع خلاق متمرکز است.
این خانه خلاق و نوآوری در حال حاضر به عنوان تنها مبادی جذب و پذیرش شرکتهای خلاق در شمال کشور فعالیت میکند.
خانه خلاق و نوآوری گیلان، اولین، بزرگ ترین و تنها خانه خلاق در شمال کشور است که به عنوان یکی از نخستین خانه های خلاق و نوآوری شهرستان ها، افتتاح شد.
تمرکز این خانه خلاق و نوآوری، که زیرنظر پارک علم و فناوری گیلان در حال فعالیت است، به طور جامع بر روی ۸ شاخص معاونت علمی و فناوری از صنایع خلاق متمرکز است. تا مهرماه سال ۱۴۰۰، تعداد شرکت های خلاق و نوآوری این استان حدود ۱۰ مورد بود که اکنون به ۲۲ شرکت خلاق و نوآوری افزایش یافته است. این آمار سبب شده تا گیلان، رتبه نهم را در میان تمام استان های کشور به خود اختصاص دهد.
افتتاح کارخانه نوآوری گیلان
در ادامه این سفر یک روزه، کارخانه نوآوری گیلان رسما به بهره برداری می رسد مقدمات احداث کارخانه نوآوری گیلان، با حضور معاون علمی و فناوری تابستان سال ۱۳۹۹ تفاهم نامهایمنعقد شد و شرکت شار تدبیر پژوه، فرآیند احداث این کارخانه را آغاز کرد.
کارخانه نوآوری گیلان، طی تفاهم نامه ۵ جانبهایمیان پارک علم و فناوری گیلان، استانداری، صندوق وپژوهش فناوری و شرکت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد.
در قالب حمایت معاونت علمی و فناوری فضایی که به عنوان کارخانه نوآوری اختصاص یافته، ۴۰۰۰ مترمربع فضا در اختیار شرکت های دانش بنیان و خلاق اختصاص یافته است که ۲۲۰۰ آن مسقف است. دو سوله نوآوری، در این کارخانه نوآوری زمینه ساز تبدیل ایده اای نوآورانه به محصولات و خدمات ایران ساخت هستند.
5 شرکت فناور و خلاق در حوزههای الکترونیک، مکانیک و شیمی مستقر هستند و با انعقاد تفاهم نامههای متعددی با دانشگاههای گیلان، شهرداری رشت و بخش خصوصی این تعداد افزایس خواهد یافت.
فضای کار اشتراکی، فضای کاری اختصاصی از ظرفیت های این کارخانه نوآوری است. فب لب برای ظرفیت استقرار شتبادهندههای تخصصی با استقرار تجهیزات اختصاص و استفاده از ظرفیت آزمایشگاههای همکار و استفاده از ظرفیتهای پارک برای صنعتی سازی و ابزارسازی در نظر گرفته شده است. همچنین کارگاه ابزارسازی برای انجام فعالیت استرتاپها در حوزه مکانیک ایجاد شده است.
افتتاح فضای کار اشتراکی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با حضور در پارک علم و فناوری گیلان، ضمن افتتاح فضای کار اشتراکی، از تیم های مستقر در این پارک علم و فناوری و دستاوردهای دانش بنیان و خلاق آن ها بازدید می کند.
افتتاح مرکز نوآوری مکعب
بازدید از یک مرکز نوآوری در حوزه صنایع خلاق آموزشی، بخش دیگری از بازدیدهای معاون علمی و فناودی رییس جمهوری به استان گیلان است. مرکز نوآوری مکعب با محصول کلاسه از محصولات این مرکز نوآوری و خلاق است. این محصول سیستم مدیریت مدرسه و مراکز آموزشی است که به مرور زمان توسعه یافت و تجاری سازی شد.
با توجه به استقبال از این محصول، در قالب شتابدهنده و مرکز نوآوری، ۱۲ محصول دانش بنیان و خلاق در مسیر تحقیق و توسعه قرار گرفت که ۵ محصول آن توسعه یافته و تجاری شده اند.
تمرکز این مرکز نوآوری بر روی فناوریهای آموزشی است
نظر دهید