در کارگاه آموزشی نوآفرینی مطرح شد: لازمه تحقق «نوآفرینی» تغییر قابل ملاحظه در «طرز فکر» است
کارگاه آموزشی نوآفرینی به همت بنیاد نخبگان خراسان رضوی و با حضور استعدادهای برتر برگزار شد.

در این کارگاه به ابعاد مختلف نو آفرینی پرداخته و تعاریف مختلف و جدیدی از نوآفرینی ارائه شد.
دکتر رضا لطفی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه نوآفرینی تعاریف مختلفی دارد گفت: یک ایده، یک راهبرد، یک فرآیند یا یک محصول، مادامی که یک مسالهٔ ارزشمند را به شیوهای جدید و بهتر حل می کند نوآفرینی تلقی میشود.
ایشان ادامه داد: آفرینش بهتر یا مؤثرتر محصولات، فرآیندها، خدمات، فناوریها یا ایدههایی که از جانب بازارهای مصرف، دولتها و جامعه پذیرفته شدهاند نوآفرینی محسوب میشود، یادآورشد: ارائه یک چیز جدید به گونهای که از دید انتخاب کنندگان آن، به عنوان یک ارزش تلقی شود نوآفرینی است.
لطفی با اشاره به حدیث امام موسی کاظم (ع) « إنّ للّه عباداً فی الْأرْض یسْعوْن فی حوائج النّاس هم الْآمنون یوْم الْقیامة؛ خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم میکوشند. اینان در روز قیامت در امان هستند» گفت: این حدیث اشاره به نوآفرینی و افرادی که با نوآفرینی در تامین نیازهای مرم تلاش میکنند اشاره دارد.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان تعریف نوآفرینی از دیدگاه جورج کورس «من نوآفرینی (Innovation) را روش تفکری تعریف میکنم که منجر به آفرینش چیزیجدیدوبهترمی شود» گفت: نوآفرینی میتواند از « اختراع (Invention) » (به معنی خلق یک چیز کاملاً جدید) سرچشمه بگیرد یا از « تکرار (Iteration) » (به معنی ایجاد تغییر در چیزی که از قبل وجود دارد). اما اگر مفاهیم « جدید و بهتر» را در بر نگیرد، نوآفرینانه محسوب نمیشود.
ایشان در ادامه به تعریف طرز فکر نوآفرین اشاره کرد و گفت: طرز فکر نوآفرین یعنی وضعیت ذهنی ویژهای که انسان را به سمت فعالیتهای نوآفرینی رهنمون میسازد.
لطفی در بخشی دیگر به دیدگاه ریچارد وایزمن اشاره کرد و از «موقعیت آفرینی برای موفقیت با توجه به فرصتها و کار کردن بر روی آن ها»، «دانستن اینکه هر کسی میتواند با پایمردی و ایستادگی برای موفقیت خود، موقعیت آفرینی کند»، «تصمیم گیری برگرفته از درک شهودی درست» و «مقاومت در برابر منفی نگری با پیدا کردن و حتی ساختن نیمه روشن و درخشان هر موقعیت» به عنوان چهار اصل ضروری طرزفکر نوآفرینی یاد کرد.
ایشان در پایان تاکید کرد وظیفهٔ ما ایجاد طرز فکر، فرهنگ و روابطی است تا انسانهای داخل سیستممان به گونهای توانمند شوند که بخواهند و بتوانند که بادبانها را در هر شرایط آب و هوایی در جهت جدید و صحیح تنظیم کنند.
بعد از این کارگاه، نخبگان و استعدادهای برتر ضمن گوش دادن به آیات قرآن کریم، مهمان سفره افطار شدند.
نظر دهید