بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/03/23 - 01:11
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازدید رئیس بنیاد ملی نخبگان و وزیر جهاد کشاورزی از مرکز نوآوری غذا(سیلو)

رئیس بنیاد ملی نخبگان و وزیر جهاد کشاورزی ضمن بازدید از مرکز نوآوری غذا (سیلو)، از بخش های در حال توسعه بازدید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی بنیاد ملی نخبگان؛   سورنا ستاری  معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در بازدید از مرکز نوآوری غذا و آگاهی از روند توسعه فاز دوم این مرکز نوآوری که با همراهی سید جواد ساداتی نژاد  وزیر جهاد کشاورزی  صورت گرفت، با اشاره به اهمیت تامین امنیت غذا به کمک شرکت‌های دانش بنیان و خلاق گفت: تحقق امنیت غذایی چند سرفصل اصلی در رأس اقدام‌ها و اولویت‌های حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد.

ستاری با تأکید بر نقش آفرینی  شرکت‌های دانش بنیان  و خلاق در حوزه کشاورزی، تامین غذا و صنایع وابسته گفت: شرکت‌های دانش بنیان و خلاق نقش اصلی را در تحقق امنیت غذا، نوآور شدن صنایع غذایی و صنایع وابسته ایفا می‌کنند. با توجه به این که این شرکت ها، نسبت به ظرفیتشان، در عرضه غذا، کشاورزی و دام حضوری بسیار کم داشته اند، با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تمام عزم خود را برای ورود این شرکت‌ها به حوزه غذا که حوزه‌ایراهبردی، اقتدارآفرین و حیاتی است، جزم کرده ایم.

ستاری با بیان این که راه اندازی پهنه نوآوری صنعت غذا می‌تواند زمینه ساز ورود نوآوری شرکت‌ های دانش بنیان و خلاق به صنعت غذا و تغذیه باشد، ادامه داد: در قالب تفاهم‌ نامه‌ هایی که با صنایع مختلف، بخش‌های اثرگذار و نقش آفرینی از جمله وزارت جهاد کشاورزی داریم، زمینه را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در شرکت‌های دانش بنیان و خلاق این حوزه فراهم می‌کنیم. این شرکت‌ها به فضا و مجالی برای بروز خلاقیت‌هایشاننیاز دارند که معاونت علمی با حمایت از ایجاد پهنه‌ها و ناحیه‌های نوآوری، کارخانه‌های نوآوری و شرکت‌ های خلاق زمینه را برای نقش آفرینی بش خصوصی در اقتصاد دانش بنیان از یک سو و شکوفایی نوآوری شرکت‌ها برای پیوند به صنایع غذایی را فراهم می‌کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به ضرورت صنایع بزرگ و شرکت‌های بزرگ بخش خصوصی فعال در صنعت غذا برای شکل گیری پهنه نوآوری صنعت غذا گفت: ورود سرمایه گذار بخش خصوصی، حضور بازیگران کلیدی، صنایع و شرکت‌های بزرگ به این حوزه از لازمه‌های تحقق این پهنه نوآوری است و شرکت‌ها می‌توانند با ورود به این حوزه، تحقیق و توسعه  فعالیت‌هایشانرا به کمک این شرکت‌ها تحول ببخشند.

 

حمایت وزارت جهاد کشاورزی از شکل گیری پهنه نوآوری صنعت غذا

در بخش دیگری از این بازدید سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی، با بیان این که ورود نوآوری و فناوری به صنعت غذا به ویژه نان به عنوان یکی از لازمه‌ها و اولویت‌های امنیت غذا در اولویت‌های این وزارتخانه قرار دارد، ادمه داد: وزارت جهاد کشاورزی به جد در پی ورود نوآوری و فناوری به بخش‌های مختلف صنعت غذا و تحقق زنجیره از مزرعه تا سفره است. در این راه از نقش آفرینی و راه حل‌های نوآورانه شرکت‌های دانش بنیان استقبال می‌کنیم.

ساداتی نژاد، نقش دولت را حمایت گری و عدم تصدی در توسعه صنعت غذا دانست و گفت: با توجه به مردمی سازی یارانه‌ها فرصت خوبی ایجاد شده است تا نوآوری به صنعت غذا ورود پیدا کند و این حوزه رقابتی شود.

وی ادامه داد: نان یکی از حوزه‌های نیازمند نوآوری است و موافق هستیم که این حوزه به ناحیه نوآوری غذا تبدیل شود. ایجاد پهنه نوآوری صنعت غذا می‌تواند به ورود هرچه بیش‌تر شرکت‌های دانش بنیان به این صنعت کمک کند و در این مسیر با معاونت علمی و فناوری همراه هستیم.

ایجاد زمینه‌ها برای شکل گیری پهنه نوآوری صنعت غذایی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چند خوشه صنعتی کلیدی را در اولویت قرار داده که یکی از آن‌ها حوزه غذا است. با شکل گیری کارخانه‌های نوآوری، مرکز و ناحیه‌های نوآوری و خانه‌های خلاق و نوآوری تهران در حال تبدیل شدن به یک شهر هوشمند و نوآور است.

سال ۱۳۹۷ بود که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در « سیلوی تهران» واقع در جنوب شهر تهران، مرکز نوآوری صنعت غذا راه اندازی شد. فاز نخست این مرکز در فضایی به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع و در مجموع ۲۱۰۰ متر در اختیار واحدهای فناور قرار گفته است و در حال حاضر ۸۰۰ متر آن در حال به سازی است.

همچنین با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، مساعدت وزارت جهاد کشاورزی شرکت مدیریت غله و خدمات بازرگانی، قرار است تا سه سوله ۱۵۰۰ متری در مجموع ۴۵۰۰ متر، تغییر کاربری داده، بهسازی شود و به فضای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق فعال در حوزه غذا اضافه شود.

با توجه به ظرفیت بالایی که در این محدوده برای تبدیل ایده‌های نوآورانه به شرکت‌های توانمند و فناور صنعت غذا وجود دارد، توسعه فاز دوم با تجهیز این ۳ سوله، در دستور کار قرار گرفته و ۱۱ شتابدهنده و تعدادی از صنایع بزرگ برنامه‌های خود را ارایه داده‌اندتا فاز دوم این ناحیه را با مشارکت بخش خصوصی توسعه بدهند.

پلان ایجاد پهنه نوآوری صنعت غذا در مساحت ۱۹۰هزار متر مربعی سیلوی تهران طراحی شده است و با توجه به این که این ناحیه، از توان بالقوه برای تامین امنیت غذا و ورود نوآوری‌ها به این حوزه برخوردار است. ماهیت این سوله بل وسعه ۱۹ هکتار شامل ۲۶ هزار متر مربع انبار است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 158598
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید